2010.10.15 -

NAPI IDÉZETEK A KISGYERMEKRŐL

2014. március 4., kedd

Babakelengye az internetről pro és kontra






Nem könnyű kérdés; legfőbb szempontok a megbízhatóság, a biztonság és az ár. Lehet ideális?
terhes_számítógép

Röviden

„Nem szabad feltétel nélkül elhinni mindent, amit olvasunk, sokkal inkább érdemes arra törekedni, hogy kellő körültekintéssel, okosan járjunk el, így biztosan ki tudjuk használni az internet adta lehetőségeket, anélkül, hogy csalódnunk kellene”.
A babavárás egyik legmegterhelőbb része a babakelengye beszerzése. A kismama döntése, miszerint az interneten szerzi-e be a szükséges holmikat sok mindentől függ. Lehet, hogy nincs elég ideje, mert még dolgozik, esetleg a nagyobb testvérek körüli teendői kötik le. Lehet, hogy orvosi javaslatra nem vállalhatja a vásárlással járó fizikai megterhelést. Vagy egyszerűen csak úgy gondolja, hogy kényelmesebb, gyorsabb, időtakarékosabb otthon a fotelban ülve kiválasztani a babakelengye bizonyos darabjait.
Sokak számra azonban elrettentő lehet ez a módja a vásárlásnak, mely aggodalom több gyökérből fakadhat.
Először is tisztában kell lennünk, a jogainkkal, melyek egyáltalán nem kevesebbek (Sőt!) mint hagyományos vásárlás esetén.
Másrészről sokféle rémtörténetet lehet hallani a rossz minőségű árutól, a becsapott vásárlón át egészen teljes hoppon maradásig.
Nem szabad feltétel nélkül elhinni mindent, amit olvasunk, sokkal inkább érdemes arra törekedni, hogy kellő körültekintéssel, okosan járjunk el, így biztosan ki tudjuk használni az internet adta lehetőségeket, anélkül, hogy csalódnunk kellene.

Milyen jogaink vannak?

  • Online vásárlás esetén a vásárlót megilleti az elállási jog, mely annyit tesz, hogy egyoldalúan visszaléphetünk a vásárlástól.
  • Az elállási jog a határon túli vásárlásokra is vonatkozik.
  • Nem vagyunk kötelesek indokolni az elállás okát, az eladó pedig nem kötheti feltételhez azt.
  • Az elállási jog a termék átvételétől, illetve a szerződés megkötésével lép életbe, és a vásárló 8 munkanapon át élhet vele. Országonként lehet eltérés, de sehol nem kevesebb 7 munkanapnál.

Mire érdemes figyelni használt holmi vásárlása esetén?

  • Ellenőrizzük az eladó értékelését, a tevékenységéről adott vásárlói visszajelzéseket.
  • Lehetőség szerint ne használt- ruha kereskedőtől vásároljon, hanem valóban kinőtt holmit eladásra kínálótól. Ők valószínűleg valóban vigyáztak rá, esetleg így első kézből tudunk jó minőségű holmit megvásárolni.
  • Figyeljen rá, hogy az eladó jelzi-e, hogy állatszőr és dohányfüst-mentes háztartásból valók-e a babaruhák.
  • Alaposan nézze át a termékről feltöltött fényképeket. Kellően megmutatják-e a portékát, jeleznek-e esetleg meghibásodást, kopást, egyéb esztétikai hiányosságot.
  • Kérdezzen, ha nem kapott elegendő információt, a válasz gyorsaságából, és minőségéből is lehet következtetni az eladó megbízhatóságára.
Végül ne feledje, hogy amikor eljön az idő Ön is értékesítheti hasonló csatornákon keresztül a kinőtt, már nem használt ruhácskákat, eszközöket. Ez egy remek lehetőség érdemes kihasználni.

(Forrás: tescobaba)
Egyedi fenykepes ajandekok