2010.10.15 -

NAPI IDÉZETEK A KISGYERMEKRŐL

2010. november 1., hétfő

MILYEN AZ IDEÁLIS FOGAMZÁSGÁTLÓ MÓDSZER?

Egy tréfás, ám sok igazságot hordozó mondás szerint egy nő két dologért tesz meg mindent: hogy legyen gyereke és hogy ne legyen gyereke. A hölgyeknél valóban egyre inkább elvárás, hogy a gyermekvállalás időpontját önmaga határozza meg, felszabadultan élhesse szexuális életét, amihez elengedhetetlen a biztonságos, ugyanakkor kényelmes fogamzásgátlás.
A legtöbb nő a hormontartalmú fogamzásgátló tabletták kapcsán elsősorban a súlygyarapodástól tart, ugyanakkor keveset tudnak a nem megfelelően szedett tabletta következményeiről, esetleges egészségügyi kockázatairól és a lehetséges alternatívákról.
Mindez nem is lenne gond, ha a nők valóban mindig az előírtaknak megfelelően alkalmaznák a tablettákat. A fogamzasgatlashavi1x.hu portálon jelenleg is futó (nem reprezentatív, ám igen nagy mintát képviselő) kérdőív eredményei szerint, ugyanakkor ez korántsincs így. A fogamzásgátlót szedő nők fele havonta legalább egyszer elfelejti bevenni tablettáját és közülük minden második nincs tisztában ennek kockázataival.
Napjainkban a fogamzásgátlás egyik legjobban bevált és legáltalánosabb módszereként tartják számon a fogamzásgátló tablettákat. A nőgyógyászok szerint azonban időről-időre mégis érdemes utánanézni, vagy egy rutinvizsgálat során orvosunktól megkérdezni, milyen új termékek vannak forgalomban. Akadhat olyan, ami még kényelmesebb megoldást jelent.
(forrás: webbeteg.hu)