2010.10.15 -

NAPI IDÉZETEK A KISGYERMEKRŐL

2015. március 6., péntek

Döbbenetes hiba a KRESZ-ben! Életveszélyben a gyerekek!

Babadoktor szerint életveszélyes arccal előrefelé ültetni az autóban a 4 év alatti gyerekeket. Mindez azért, mert eddig a korig a baba nyaka gyenge, feje viszonylag nagy a testéhez képest, amely ütközéskor nagy erővel csapódik előre, így a sérülés végzetes lehet, akár 50 km/h-ás sebességnél is. A videóból megtudhatjuk hogyan is lenne célszerű ültetni a babákat, hogy a sérülések 90 százaléka kivédhető legyen. Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!


Itthon nem védik úgy a gyerekek életét mint külföldön! Mutatjuk, hogyan óvhatod meg az egészségét! (Természetesen, ahogy a riportban is benne van, speciális ülés kell! Ne fordítsd hátra az arra nem alkalmas ülésedet! Érdeklődj a legközelebbi kereskedésben, milyen autóba, milyen ülést szerelhetsz, és meddig használhatja a gyerek!) ▼ÚJ! Olvass az okokról!: http://www.babadoktor.hu/dobbenetes-h...
.................
Kövess minket!
.................

***LEGNÉPSZERŰBB BABADOKTOR VIDEÓK***
* Amit csak kevesen tudnak a lombikprogramról. Az élet első másodpercei videón!

* Így kezeld otthon a náthás gyereket!

* Amit a legtöbb terhes nő rosszul csinál! Az ülés, állás és felkelés technikája nagy pocakkal!

* 17 szuperhasznos videó újszülöttgondozáshoz!
.................

Néhány videó és egy cikk, amit ajánlunk a HÁTRAFELÉ ÜLTETÉS témájában:

► Trygg Trafikk közlekedési kampányfilm - Miért inkább háttal? - (angol nyelvű) 


► Egy svéd film. Töréstesztek és a LÉNYEGI PROBLÉMA érzékletesen bemutatva a 34. másodpercnél. Érdemes kivárni, vicces :) 

► 2008-ban kezdett kampányolni Amerikában egy nagypapa a hátrafelé ültetés mellett, miután az unokájának eltörött a nyaka egy balesetben. Ötvennel mentek, frontálisan ütköztek. Megható a film, a kisfiú szerencsére felépült :)

Azóta már országos kampány folyik a hátrafelé ültetés mellett. Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (American Academy of Pediatrics, AAP ) 2011 áprilisában tette közzé ajánlását: legalább két éves korig hátrafelé üljön a gyerek. Itt egy rendkívül alapos írás angol nyelven:http://www.parenting.com/article/car-...)